Damakta binbir lezzetin, hafızalarda kalan görselin dünyası: En eşsiz lezzetleriyle Türk mutfağı
Tat algısı kişiden kişiye değişir, gerçek bu. Herkes gurme olmak zorunda değil, bu doğru.
Ancak bazı tatlar vardır, bazı mutfaklar…
Bu lezzet ve mutfaklardan biri olan Türk mutfağı da herkesin gönlünde ve damaklarında eşsiz bir yere sahiptir.
Lezzeti ve zenginliği ile Türk mutfağı.
Osmanlı döneminden beri ünü de meşhurdur. Ayrıca Türk mutfağının da yöresine göre değişiklik gösterdiğini eklemek gerekir.
Marmara Bölgesi’nde yapılan yemekler bir başkadır ama Doğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan yemeklerin tadı bir başkadır. Aslında bunu biz demiyoruz, ülkemize gelen binlerce turistin görüşü bu.
Çay, kahve, pekmez ve ayran… Gelin hep birlikte “Bismillah” diyerek Türk mutfağının bitmeyen lezzetlerine dalalım.
Ege’ye uzanıyoruz, bir saniye…
Öncelikle Ege’ye gidelim mi? Lokumuyla göz kamaştıran, Türkiye’nin en bereketli sofralarından biri Ege.
Ege denilince akla elbette zeytinyağı gelecektir. Zeytinyağlı bakla mesela.. Bu lezzete hayat veriyor. Misk gibi kokuyorsun sanırım?
Deniz börülcesi… Tuzlu, ekşi ama sağlığa da faydalı, sormayın!
Zerde’yi daha önce denediniz mi? Pekala, şimdi deneme zamanı. Lohusa şekerinin sultanı safran, karanfil ve baharatlarla tatlandırılan bu lezzet, muhteşem sofraların olmazsa olmazı.
Zeytinyağlı enginar dolması, enginar dolması, şamba… Canım Ege’de ne arıyorsun da Doğu’ya gidelim gerçekten…
Gaziantep- Hatay-Adana…
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra 10 il etkilendi. Bunların arasında Gaziantep, Hatay ve Adana var.
Turistik güzellikleriyle göz dolduran Hatay yeniden imar edilecek. Yaralarımızı sarmak zaman alacak.
Ancak o yaralar sarıldıktan sonra Hatay’da tekrar buluşacağız. Hatay’a gitmeden önce yörenin lezzetlerine bir göz atalım.
Beyran, kebap, lahmacun, ciğer, salgam, firik pilavı… Ha daha ne olsun… Hatay da dahil yolunuz mutlaka doğuya düşmelidir..
Karadeniz’e geliyoruz ve buradayız…
Bir Artvinli olarak söylüyorum; Karadeniz taşı toprağıyla, suyuyla, yiyeceğiyle doğuya rakip olabilir…
Trabzon’da ve Rize’de Kuymak… O harika kokuyu aldınız değil mi? Ve Trabzon’da Akçaabat köftesi.. Off..
Artvin’de Gürcü mutfağının etkisi; Tabii Samsun pidesi… Karadeniz’e bilet almak için neyi bekliyorsunuz?
İstanbul’dakiler, oraya geliyoruz…
İstanbul ah İstanbul.. Son günlerde depremden dolayı çok gündem oldu. Ama İstanbul’un yerini hiçbir şey tutamaz…
Güzel İstanbul için verilen savaşlar… Aşkların en güzeli, ayrılıkların en acılısı burada yaşanıyor. Bavulunu eline alan, yeni bir hayat ve umut için İstanbul yollarına düşer..
İstanbul’dan herkes formda geçmek ister, bir eliyle ipi sonuna kadar tutmak..
Gözlerinizin dolduğunu biliyoruz, gelelim yemeklere 🙂
Kokoreç, kestane, döner, midye… Ooo bu lezzetler aklınızı başınızdan alacak!
Bir an tatlıları unuttuk.
Güllaç, baklava… Çok tatlı var ama bu ikisi efsane değil mi? Her yöreye yakışır, her sofrada yenir.
Özellikle fıstıklı baklavanın tadına doyum olmaz. Gaziantep’te yaraları sardığımızda mutlaka fıstıklı baklava için sıraya girin.